Nyheder

Nyheder

November 23, 2015

Blev involveret i et vildt interessant eksperiment forleden - sammen med Altinget. Fire politikere sat i en løgnedetektor - som udgangspunkt for en debat om afstemningen om det danske retsforbehold. Deltagerne var Søren Søndergaard (EL), Kenneth Berth (DF), Morten Løkkegaard (V) og Jens Joel (S).

Med en løgnedetektor kan man jo sådan set kun teste, om folk lyver, når de svarer på simple spørgsmål - altså ja/nej-spørgsmål. Nuancerne i svarene måtte de uddybe bagefter. Så dagens store afsløring var jo sådan set bare, at både nej-sigere og ja-sigere faktisk godt kan se visse pointer i deres modstanderes synspunkter. Halleluja. Så havde man set det med. Og minsandten om ikke det gjorde det en hel del mere interessant, nu hvor Søren Søndergaard havde indrømmet, at jo, han kunne da godt have sine bekymringer om, hvorvidt vi faktisk ville kunne få et samarbejde med Europol i tilfælde af et nej - men at han altså alligevel synes, at der er flere ting, der taler for et nej end for et ja. Og mins...

November 16, 2015

... kender vi alle. Dagsordenen er uklar, formålet ikke-formuleret og ordet er frit, som i: FRIT, altså på "i øvrigt mener jeg"-måden, og både ytringer og tiden vælter ud over bredderne, og alle går uforløst derfra.

Løsningen kender vi jo egentlig godt: Mødefacilitering som struktureret metode.

Jeg fik en topprofessionel og humoristisk tilgang til grebet demonstreret af DPU-forsker Ib Ravn ved SOSU Fyns konference om praksisnærhed i dag, og der er selvsagt alenvis af sider at læse om metoden. Men i sin enkelhed består den sådan set i at udstyre en mødedeltager (gerne en "menig") med (venlige) autoritet til at holde alle indlæg på sporet og om nødvendigt spørge ind til, hvilken relevans enhver ytring har i forhold til det formulerede overordnede spørgsmål, som mødet skal give svar på. På linje med at have en bisidder, der har til opgave at stille spørgsmål med henblik på udvikling. Kein Hexerei. Og vel egentlig ikke ukendt. Hvorfor bruges det så sjældent?

November 12, 2015

Har sagt op i dag og fået talrige skønne reaktioner - blandt andet denne hilsen fra min tidligere chef på DR.dk, Troels B. Jørgensen, fra dengang i begyndelsen af 2006, hvor det hele startede (det var tider, Troels:) 


Vi produktudviklede dengang på det, der senere blev til DR Update, og jeg - som dengang var webjournalist på dr.dk - spillede rollen som vært i vores dummyer (vist mest udvalgt fordi jeg var god til at huske tekster udenad, vi havde nemlig hverken prompter eller tv-studie).

November 11, 2015

Det er næsten helt uhørt, at små- og mellemstore virksomheder vælger at hente kapital på den danske fondsbørs. Af en eller anden årsag søger de hellere mod banken (for at hente lån), mod kapitalfonde - eller ligefrem til Sverige, hvis altså verdens ældste form for crowdfunding - som Nasdaq kalder børsen - lokker. Hvorfor er miljøet der ikke i Danmark? Hvorfor er det så svært at finde investorer? Og hvordan skal fremtidens Novoer og Mærsker gro og skabe danske arbejdspladser, hvis al den kapital, der driver dem frem, findes i udlandet? 

Spørgsmål, der alle kommer under behandling og til debat ved Nasdaqs Børsforum, 12. november i København.

Indlæg og debat ved erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, adm. dir. Jens Klarskov, Dansk Erhverv, Thomas Bernt Henriksen økonomisk redaktør på dagbladet Børsen og senior vice president i Nasdaq - og den danske børschef - Bjørn Sibbern.

Please reload

følg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

Mette

Walsted

Vestergaard

Tel. +45 2424 0106

© Mette Walsted Vestergaard - 2015