top of page

Blog

Ja? Nej? Tja?

Blev involveret i et vildt interessant eksperiment forleden - sammen med Altinget. Fire politikere sat i en løgnedetektor - som udgangspunkt for en debat om afstemningen om det danske retsforbehold. Deltagerne var Søren Søndergaard (EL), Kenneth Berth (DF), Morten Løkkegaard (V) og Jens Joel (S).

Med en løgnedetektor kan man jo sådan set kun teste, om folk lyver, når de svarer på simple spørgsmål - altså ja/nej-spørgsmål. Nuancerne i svarene måtte de uddybe bagefter. Så dagens store afsløring var jo sådan set bare, at både nej-sigere og ja-sigere faktisk godt kan se visse pointer i deres modstanderes synspunkter. Halleluja. Så havde man set det med. Og minsandten om ikke det gjorde det en hel del mere interessant, nu hvor Søren Søndergaard havde indrømmet, at jo, han kunne da godt have sine bekymringer om, hvorvidt vi faktisk ville kunne få et samarbejde med Europol i tilfælde af et nej - men at han altså alligevel synes, at der er flere ting, der taler for et nej end for et ja. Og minsandten om ikke Jens Joel godt kunne se, at der er risiko for ringere retssikkerhed ved et ja - en risiko, der selvsagt skal håndteres. Osv.

Den slags nuancer tror redaktører ofte, at seere og brugere ikke kan forstå. Jeg tror redaktører er lige lovligt pessimistiske på deres seeres vegne. Hvis jeg skal udtrykke det pænt.

Det er DR3, der skal sende programmet en af dagene - tid og sted følger.


Featured Posts
Kom tilbage igen snart
Når indlæg er udgivet, kan du se dem her.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Mette

Walsted

Vestergaard

bottom of page