Nyheder

Nyheder

June 21, 2016

Mens jeg var på Folkemøde (og knoklede rundt for at moderere et væld af fede debatter) lagde Mellow-drengene sidste hånd på vores interviewfilm for Lærernes A-kasse. Dem er jeg nu ret stolt af, prøv at se http://www.dlfa.dk/andre-veje

April 19, 2016

Vestas er en vild virksomhed. Har modereret to-dages konference for dens globale kommercielle ledere - og lært om afsindigt komplekse salgsprocesser (kolossale maskiner, der kan energiforsyne kontinenter og koster trillioner kræver indsigt, der efterlader os almindelige dødelige i måbende respekt), hard core finansieringsmodeller

og rock'n'roll energiauktioner. Har også set, hvordan konferencer kan planlægges og eksekveres med tunge kalorier og stejl læringskurve, når de rigtigt tunge drenge går i gang (konsulentvirksomheden Syntase). 

Og så har jeg fået ros af CEO Anders Runevad for min indsats som konferencier, og kan kun vanskeligt pilles ned igen lige foreløbig:) 

March 1, 2016

Det er jo så sjældent at man oplever den store store forbrødring blandt ellers forholdsvis uenige parter, men FTF og Dansk Erhverv er så rørende enige om at offentlig-private samarbejder skal fremmes. Så enige, at de synes, der skal nedsætte en central enhed, der kan samle overblikket over, hvor den slags foregår (i kommuner, regioner, styrelser osv. osv.), styrke dem og virke på vegne af dem. Det holdt vi konference om i dag i den gamle børssal, skøøøønt sted.... der er twittet i vilden sky om det under #oppsdk 

Og så blærer jeg mig altså lige lidt. Bjørn Sibbern fra Nasdaq (altså Københavns Fondsbørs) har nemlig fremhævet mig i en artikel i Børsen i dag. Han udtaler: 


"På Folkemødet på Bornholm sidste år havde vi Mette Walsted Vestergaard, som gjorde det godt. Vi havde seks politikere, der havde investeret i aktier i et aktiespil. Hun udråbte vinderen, og vi drøftede aktiekultur og beskatning af aktier. Det, synes jeg, hun gjorde virkelig godt. Det er vigtigt for mig, at man kan...

February 18, 2016

... har jeg ligget vandret med konferencer for Skagen Fondene, Hjerteforeningen, Novo Nordisk, DI og Det Afhængige Public Service Udvalg. Og Dansk Psykologforening/Ældresagen. Jeg har også researchet på to tv-portrætter af en kongelig, det kan jeg forhåbentlig fortælle mere om snart. Det var januar... I øjeblikket er jeg i gang med at stykke en workshop sammen om kommunikation med genneslagskraft. Det skal foregå sammen med et skønt teatermenneske, der kan alt om sceneoptræden, mens min afdeling bliver TV-mediet og alle dets små finesser. Sjovt, fordi scene handler om at forstørre, mens TVs virkemidler findes i detaljen, altså alle de små bitte virkemidler... Og så er der Kvindeøkonomien, et netværk, der forsøger at få kvinder til at interessere sig for deres økonomi (for det gør vi desværre ikke, viser statistikkerne) og det nye Papirøen, som Cobe har tegnet og som vi kommer til at debattere i den kommende tid. Og et nyt folkemøde for Naturen (i Hirtshals i maj). Og en masse OPP hos D...

December 3, 2015

Så kom filmene med politikere i løgnedetektoren. Kan ses her (på Altinget):

Morten Løkkegaard, V

Kenneth Christens Berth, DF

Søren Søndergaard, EL

Jens Joel, S

November 23, 2015

Blev involveret i et vildt interessant eksperiment forleden - sammen med Altinget. Fire politikere sat i en løgnedetektor - som udgangspunkt for en debat om afstemningen om det danske retsforbehold. Deltagerne var Søren Søndergaard (EL), Kenneth Berth (DF), Morten Løkkegaard (V) og Jens Joel (S).

Med en løgnedetektor kan man jo sådan set kun teste, om folk lyver, når de svarer på simple spørgsmål - altså ja/nej-spørgsmål. Nuancerne i svarene måtte de uddybe bagefter. Så dagens store afsløring var jo sådan set bare, at både nej-sigere og ja-sigere faktisk godt kan se visse pointer i deres modstanderes synspunkter. Halleluja. Så havde man set det med. Og minsandten om ikke det gjorde det en hel del mere interessant, nu hvor Søren Søndergaard havde indrømmet, at jo, han kunne da godt have sine bekymringer om, hvorvidt vi faktisk ville kunne få et samarbejde med Europol i tilfælde af et nej - men at han altså alligevel synes, at der er flere ting, der taler for et nej end for et ja. Og mins...

November 16, 2015

... kender vi alle. Dagsordenen er uklar, formålet ikke-formuleret og ordet er frit, som i: FRIT, altså på "i øvrigt mener jeg"-måden, og både ytringer og tiden vælter ud over bredderne, og alle går uforløst derfra.

Løsningen kender vi jo egentlig godt: Mødefacilitering som struktureret metode.

Jeg fik en topprofessionel og humoristisk tilgang til grebet demonstreret af DPU-forsker Ib Ravn ved SOSU Fyns konference om praksisnærhed i dag, og der er selvsagt alenvis af sider at læse om metoden. Men i sin enkelhed består den sådan set i at udstyre en mødedeltager (gerne en "menig") med (venlige) autoritet til at holde alle indlæg på sporet og om nødvendigt spørge ind til, hvilken relevans enhver ytring har i forhold til det formulerede overordnede spørgsmål, som mødet skal give svar på. På linje med at have en bisidder, der har til opgave at stille spørgsmål med henblik på udvikling. Kein Hexerei. Og vel egentlig ikke ukendt. Hvorfor bruges det så sjældent?

November 12, 2015

Har sagt op i dag og fået talrige skønne reaktioner - blandt andet denne hilsen fra min tidligere chef på DR.dk, Troels B. Jørgensen, fra dengang i begyndelsen af 2006, hvor det hele startede (det var tider, Troels:) 


Vi produktudviklede dengang på det, der senere blev til DR Update, og jeg - som dengang var webjournalist på dr.dk - spillede rollen som vært i vores dummyer (vist mest udvalgt fordi jeg var god til at huske tekster udenad, vi havde nemlig hverken prompter eller tv-studie).

November 11, 2015

Det er næsten helt uhørt, at små- og mellemstore virksomheder vælger at hente kapital på den danske fondsbørs. Af en eller anden årsag søger de hellere mod banken (for at hente lån), mod kapitalfonde - eller ligefrem til Sverige, hvis altså verdens ældste form for crowdfunding - som Nasdaq kalder børsen - lokker. Hvorfor er miljøet der ikke i Danmark? Hvorfor er det så svært at finde investorer? Og hvordan skal fremtidens Novoer og Mærsker gro og skabe danske arbejdspladser, hvis al den kapital, der driver dem frem, findes i udlandet? 

Spørgsmål, der alle kommer under behandling og til debat ved Nasdaqs Børsforum, 12. november i København.

Indlæg og debat ved erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, adm. dir. Jens Klarskov, Dansk Erhverv, Thomas Bernt Henriksen økonomisk redaktør på dagbladet Børsen og senior vice president i Nasdaq - og den danske børschef - Bjørn Sibbern.

Please reload

følg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

Mette

Walsted

Vestergaard

Tel. +45 2424 0106

© Mette Walsted Vestergaard - 2015